X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Functioneren en beoordelen

Een belangrijk onderdeel van het Personeelsbeleid is het monitoren van het functioneren van de medewerker. Er wordt gekeken naar resultaten en gedrag, maar ook de doelen van de medewerker, de organisatie en de afdeling. 

Voor de ontwikkeling en de betrokkenheid van de medewerker is het van belang dat er aandacht is voor zijn functioneren. Daarom is van belangrijk voor leidinggevende en medewerker om met elkaar in gesprek te gaan. Niet vrijblijvend en ad hoc. Maar gestructureerde gesprekken die leiden tot objectieve oordelen en heldere afspraken. De gesprekken maken onderdeel uit van een gesprekscyclus. Deze gesprekscyclus bestaat uit meerdere gesprekken tussen leidinggevende en medewerker over het functioneren van de medewerker in een periode van één jaar.
 
OTIB-skillsmanager is speciaal ontwikkeld om de leidinggevende en de medewerker handvatten te geven om het jaarlijkse gesprek voor te bereiden, te voeren en vast te leggen. OTIB biedt dit digitale instrument kosteloos aan voor de bedrijven in de technische installatiebranche. Voor meer informatie, zie ook www.otibskillsmanager.nl
 
Speciaal voor de installatiebranche heeft Uneto-Vni het Handboek personeelsmanagement ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.