X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Sociale Innovatie

De technische installatiebranche staat voor grote uitdagingen. In alle opzichten. Een veranderende markt en samenleving, technologische ontwikkelingen, een veranderende arbeidsmarkt. Die ontwikkelingen vragen om innovatieve antwoorden. Eén van die antwoorden is sociale innovatie. De technologische ontwikkelingen in onze branche mogen dan vaak onze horizon bepalen, het zijn uiteindelijk de mensen die de branche maken. Met hun handen, hoofd en hart. Geen innovatie zonder sociale innovatie dus.

Wat is sociale innovatie?

Er zijn veel betekenissen van het begrip ‘sociale innovatie’. Welke definitie ook wordt gehandhaafd, de mens heeft een centrale plek in sociale innovatie. 23 procent van het succes van een innovatie is te danken aan investeringen in onderzoek en techniek. De overige 77 procent wordt bepaald door mens en organisatie. Innoveren is dus vooral sociaal innoveren, de mens centraal stellen.

Radar 2020, het rapport dat de toekomstontwikkelingen schetst voor de technische installatiebranche, noemt sociale innovatie één van de speerpunten van de komende jaren. Wil de branche de nieuwe mogelijkheden op de markt – integraal installeren, duurzaam bouwen, groene energie, comfortabel wonen, industriële automatisering en zorg op afstand – ten volle kunnen benutten, dan is het hoog tijd om de sociale innovatie nu in gang te zetten. In management, organisatie en personeelsbeleid.

Benieuwd wat sociale innovatie voor uw bedrijf kan betekenen? En hoe deze dikwijls leidt tot tevreden werknemers die hun eigen verantwoordelijkheid nemen, meer plezier op de werkvloer en een beter bedrijfsresultaat? Kijk op www.socialeinnovatie.otib.nl en laat je inspireren!